Tonya Anadolu Lisesi

20.02.2013 3483

Okulumuzun Tarihçesi Okulumuz 2004-2005 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının 08/09/2004 tarih ve 8737 sayılı makam onayı ile açılmıştır. İki şube ve atmış öğrenci kontenjanı ile açılan okulumuzun kendisine ait müstakil binası olmadığından ilçemizde eğitimini tamamlamak noktasına gelen Sağlık Meslek Lisesi binasında eğitim öğretim faaliyetine başladı. İki yıl aynı bina içerisinde beraber eğitim öğretim yaptıktan sonra 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okul binası Anadolu Lisesine devredilerek eğitim öğretim hayatına devam etti. Okulun Sağlık Meslek Lisesi için yapılmış bazı alanları düzenlenerek (kütüphane ,öğretmenler odası, konferans salonu, kantin...) ve sınıf düzenleri yeniden belirlendi. Okulumuz ilk mezunlarını 2007-2008 eğitim öğretim yılında verdi. Şu ana kadar beş dönem olarak toplam iki yüz on beş öğrenci mezun verildi. Bazı dönemler kontenjan miktarı değiştirildiyse de son dönemlerde okul şartları altmış öğrenciyi kabul edecek konumdadır. Mezun olan olan iki yüz on beş öğrencimizden 2012 yılı mezunları hariç yüz kırk beş öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir. Okulumuzun Kurucu Müdürü İbrahim İlhan KALYONCU´dur. İbrahim İlhan KALYONCU kurucu müdürlüğü yaptığı okulumuza asıl kadrosu Tonya İHL müdürlüğünde olmak üzere 2010 yılına kadar vekâleten müdürlük yaptı.2010 yılında Tonya İHL müdürlüğünden ayrılarak okulumuza kadrolu olarak atandı.2010 yılından itibaren iki yıla yakın şube müdürlüğü görevini yürüttükten sonra 2011 yılının Kasım ayında görevine geri döndü. Bu süre içerisinde okul müdürlüğünü okula 2005 yılında müdür yardımcısı olarak atanan Muhammet BERBEROĞLU vekâlet etti.2011 yılında, müdür yardımcısı Berberoğlu İHL müdürlüğüne atandı. Boşalan kadroya Atatürk ÇPL müdür yardımcısı Ahmet Gürpınar atandı. Suan okulumuz Müdür Yardımcılığı görevini okulumuz öğretmenlerinden Bahadır Tarım yürütmektedir. Okulumuza dışardan gelen öğrencilerin bir kısmı yakın ilçelerden ve Trabzon'dan gelen servisle gidiş geliş yapmaktadır. Bir kısmı da ilçede bulunan özel yurtlarda, çok az kısmı da kontenjanı boş kalırsa İHL erkek pansiyonunda kalmaktadır. Bunların dışında ki öğrenciler evlerde kalabilmektedir.